Örnek :
- Sosyal Medya → Facebook – Twitter – Google plus
- Windows → Windows 7 - Windows 8 - Windows XP
- Tarif → Tatlılar – Tuzlular
- Kitaplar → Macera - Dram – Aşk
Yukarıda da gördüğünüz gibi etiketleme şeklinizi yukarıdaki gibi düşünürseniz etiketlerinizi kontrol altına almış ve okuyucunuza aradığı içeriği bulma konusunda fazlasıyla yardımcı olmuş olursunuz.
Bunun yanında bir yazıya en fazla 3 etiket ve en çok da 3 kelimeden oluşan etiket kullanmaya özen göstermelisiniz.
►►2 farklı blogger e-posta aboneliği eklentisi
Blogger da yazınıza etiket nasıl eklenir eminim biliyorsunuzdur. Ama belki yeni başlayanlar için yardımcı olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
Blogger hesabınıza giriş yapıp, yeni yazı butonuna tıklayın.
Sağ taraftaki alanda yazınız ile ilgili bir takım parametreleri ayarlayabileceğiniz kısım mevcut. Aynı zamanda etiket eklemek için sağ taraftaki etiket menüsünü kullanacağız. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere etiket kısmına tıkladığınızda boş bir kutu belirecek. Buraya etiket isminizi yazabilirsiniz. İsterseniz mevcut etiketlerinizi de bu kısımdan seçebilirsiniz.
Blogger da tüm yazılara aynı anda nasıl etiket eklenir ?
Eğer eski etiketlerinizi düzene koymak isterseniz bu işlemi toplu bir şekilde yapabiliyorsunuz. Şöyle ki:
- Kayıtlar sekmesine tıklayın.
- Burada her kayıt başlığınızın sol tarafında bir kutucuk olduğunu göreceksiniz. Hangi yazınızın etiketini değiştirmek istiyorsanız onu seçin.
- Üst menüde etiket butonuna basın. Açılan pencerede yazılarınıza yeni etiket verebilir, var olanları seçebilir ya da mevcut olanı silebilirsiniz.
- Tüm bunları birden fazla yazınız için aynı anda uygulayabilirsiniz.
►► Blogger son yorumlar eklentisi
Son Sözler
Blogger etiket kullanımı hakkında bilmeniz gereken bunlar. Yukarıda da bahsettiğim gibi yazılarınızı etiketle doldurmayın ve de anlamlı etiketler ekleyin. Bazı blog sahibi arkadaşlar yazısının başlığına uygun olarak her yazısına farklı etiket uygulamaya çalışıyor. Böyle olunca etiketler kontrol edilmesi güç duruma geliyor. Buna engel olmak için etiket hiyerarşisini iyi kurmalısınız. Bu yüzden blogunuzu sağlıklı ve okunabilir şekilde ilerlemesi için etiketlemeyi doğru bir şekilde yapmaya özen gösterin.
Teknik eksiklerim çok, anlaşılabilir ve pratik öneri ve ipuçlarından oluşan yazılarınız benim için çok faydalı oluyor teşekkür ederim. Bazen kısa bir kursa bile gitmeyi düşünüyorum bunlarla ilgili. Çünkü sadece bu tür eksiklerimden ötürü yazılarımı istediğim genişlikte bir kitleye ulaştırırken sıkıntı yaşıyorum çoğu zaman. Sık sık başvurulacak notlar, elinize sağlık..
YanıtlaSilMerhaba değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Elimden geldiğince teknik konularda bilgi vermeye çalışıyorum. Yorumunuzdan bu konuda ne kadar istekli olduğunuzu anlıyorum. Size yardım etmek isterim. İletişim bölümünden benimle irtibata geçebilirsiniz
SilGeçen gün bu yazınızı okuduktan sonra etiketlerimi düzene koymak ve fazla etiketleri kaldırmak için YENİ ETİKET kutusu açıldığında,popup sayfa oluşturmasınna , izin ver ve engelle seçeneği çıktı engelleye tıkladım ve pişman oldum bir daha bulamadım popup bir kaç etiketi düzenlemiştim ve çok kolaylık olmuştu popup engelle seçeneğini nedense gereksiz koymuş google..yararlı bir özellik halbuki..peki tekrar nasıl popup engelini kaldırabilirim?
YanıtlaSilSanırım chrome için pop up pencere açmayı aktif hale getirmek istiyorsunuz. Bunun için chrome ayarlar > ileri ayarlar > gizlilik > içerik ayarları > Pop up kısmından belirleyeceğiniz siteler için tekrar aktifleştirebilirsiniz.
SilEtiketlemeyi yanlış kullanan çok sayıda blog yazarı arkadaşımız var. Bu konuda bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Yazıyı görünce katıldığımı belirtmek istedim. Teşekkürler
YanıtlaSilEyvallah. Yorumlarınızla destek verdiğiniz için teşekkürler
Silteşekkürler güzel paylaşım olmuş.
YanıtlaSilBlogger etiketleri ile ilgili bir sorunum var.Daha doğrusu sitemde kullanabilir miyim tam
YanıtlaSilolarak bilemiyorum.
İçeriğim İngilizce kelime ezberleme üzerine.Her kelimeye bir karikatür çizerek kolay ezberleme üzerine içerik hazırlamaktayım.
İçerğimin tamamı İngilizce ayrı ayrı kelimelerden oluşmakta.
http://www.ingilizceogrenme.org
Sorum tam olarak şu; içeriğimin içerisinde İngilizce kelime ezberleme kelimesi geçmiyor.İçerik bir resim ve İngilizce bir kelimeden ibaret.Her yayına İngilizce kelime ezberleme şeklinde bir etiket eklesem, spama girer miyim?
Çünkü site tek bir konuda yayın yapıyor ve atıyorum 2 bin içeriğimin de etiketi aynı olacak yani İngilizce Kelime Ezberleme etkitini bu 2 bin yayın için kullanmış olacağım.
Sizce ne yapmalıyım?
Hepsine aynı etiketi vermek problem oluşturmaz ama yine de biraz derin düşününce farklı etiket de verilebileceğini tahmin ediyorum. Mesela kelime türüne göre ayrı yapabilirsiniz. Meyveler, fiiler, nesneler gibi..
SilÇok teşekkürler hocam işime yaradı.
YanıtlaSilteknik bilgim çok az ve yeterli görüntülemeyi sağlayamıyorum okumadığım yazı kalmadı ama sizin yazınız çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim ve bana görüntüleme ve takipçi sayısı arttırıp para kazanma konusunda yardımcı olur musunuz acaba ? şimsiden çok teşekkür ederim . sağlıklı günler dilerim ..
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilGörüntüleme almak için önce ilgili kitleyi bulup etkili paylaşımlar yapmak gerekir. İçeriğiniz de popüler hesapları bulup takipçileri takip edin, etkileşimde bulunabilirsiniz
Teşekkürler.
YanıtlaSilYazı hakkındaki görüşleriniz sizden sonrakiler için önemli olacaktır.